Noren schaatsen

noren schaatsen

waarschijnlijk zijn denoren schaatsen de bekendste schaatsen in Nederland. Je hebt een paar verschillende soorten noren schaatsen je hebt de: noren, klapnoren en combinoren. Het maakt niet uit welk soort noren je hebt ze zijn allemaal gemaakt om lange afstanden mee te schaatsen. Omdat de schaats een lang ijzer en een strakke schoen heeft glijdt je met gemak over het ijs zonder veel inspanning. De noren zie je altijd bij de schaatswedstrijden met lange afstanden en ruime bochten. Ook zie je noren op de shorttrack wedstrijden alleen zijn de ijzers daar een beetje schuin omdat er altijd maar twee de zelfde  korte bochten hoeven te maken en dus geen lange rechten stukken.

Klapschaatsen

bevroren
bevroren

De klapschaats is dankzij zijn speciale bouw nu bruikbaar in zijn voordelen voor een grote groep actieve schaatsers. In vergelijking tot de klassieke noren schaatsen bieden de klapschaatsen een verhoogd effectiviteit in de afzet, meer snelheid en meer comfort. De nieuwe Zandstra Ving noren heeft de eigenschappen van de wedstrijd klapschaats maar neemt ook gelijk de nadelen weg. De Zandstra Ving noren kunnen ook gebruikt worden als vaste schaats en dat betekend vrijheid in keus omdat je ze kan gebruiken op twee manieren. Zo wordt schaatsen steeds leuker en gemakkelijker.

Schaatsen in Nederland

Natuurlijk is in Nederland als het om schaatsen gaat de Elfstedentocht het hoogte punt. Ieder jaar wordt er weer gespeculeerd over de tocht. Zou die dit jaar wel doorgaan? Iedereen zit het ijs te onderhouden en houd het in de gaten. Niet alleen is in Nederland schaatsen populair. Nederland is ook door schaatsen populair. Elke olympische spelen is Nederland in de categorie schaatsen een grote concurrent voor ieder ander land. En terecht Nederland behaald bijna ieder olympische spelen meerdere medailles. Dit allemaal op noren. Dat zegt wel wat over de kwaliteit en populariteit van de noren.