Kinderschaatsen

Kinderschaatsen

Voor kinderen is het belangrijk dat de schaatsen er leuk uit zien. Maar het is natuurlijk belangrijker dat de kinderschaatsen lekker zitten. Aangezien kinderen snel groeien, groeien ze snel uit de schaatsen. Daarom zijn de meeste kinderschaatsen verstelbaar om ze zo groter te maken maar natuurlijk ook weer kleiner. Omdat de meeste kinderen het leren met veel vallen en opstaan moeten de kinderschaatsen wel tegen een stootje kunnen. Daarom zijn de meeste gemaakt van plastic wat een stevig materiaal is.

Soorten kinderschaatsen

kinderschaatsen
kind dat schaatst

Voor kinderen zijn er allemaal verschillende soorten schaatsen. Ze kunnen verschillen in kleur, materiaal, bindingen en nog veel meer. Er is echt een brede keus en daarom voor is er voor ieder kind wel een schaats die hij/zij leuk vindt en lekker in kan schaatsen. De meeste kinderen hebben in het begin moeite met veters strikken en vooral als de handen een beetje koud zijn. Daarom zijn de meeste kinderschaatsen voorzien van een klik systeem met klittenband. Het bepaalde typen dat u kind wilt is natuurlijk ook belangrijk. Wilt u kind korte bochten maken en korte afstanden schaatsen dan zijn er de IJshockeyschaatsen of kunstschaatsen. Of is de voorkeur juist lekker rustig glijden over het ijs en lange afstanden schaatsen dan zijn de noren daar geschikt voor.

Bescherming

Het is belangrijk dat uw kind veilig kan gaan schaatsen. Het is daarom belangrijk dat uw kind goed beschermd is. Dit zijn een paar dingen die goede bescherming bieden voor uw kind:

  • Helm, in het begin willen de kinderen nog wel eens vallen en dan is het belangrijk dat uw kind een helm op heeft en niet op het ijs valt met het hoofd.
  • Handschoenen
  • Thermo ondergoed, niet alleen door het vallen kan uw kind last krijgen ook speelt de kou een rol. Zorg dat uw kind goed thermo ondergoed aan heeft en zo niet kou vat.