Jongens schaatsen

Jongens schaatsen

Jongens schaatsen over het algemeen anders dan meisjes en hebben ook een ander soort smaak dan meisjes. Voor jongens moeten de schaatsen er wat stoerder uit zien en aangezien de jongens meestal wat ruiger schaatsen moeten de schaatsen tegen een stootje kunnen daarom zijn de meeste jongens schaatsen net als de meeste kinderschaatsen van plastic doordat ze plastic zijn geven ze ook gelijk steun aan de voeten van uw kind. Je ziet vaker jongens schaatsen op ijshockeyschaatsen dan op noren omdat je op ijs hockeyschaatsen kortere afstanden en hoge snelheden kan behalen en er korte snelle bochten mee kan maken. Wat echt iets is voor jongens.

Soorten jongens schaatsen

Voor de jongens heb je ook schaatsen van elk soort schaats. Je hebt de noren, kunstschaatsen, ijshockeyschaatsen, etc. de schaatsen zien er wel anders uit voor de jongens. De meesten jongens schaatsen hebben basic kleuren zoals zwart en blauw. Je hoort vaak dat het probleem bij  kinderschaatsen is is dat de kinderen er uit groeien met namen de jongens. Daarom is een groot deel van de collectie kinderschaatsen verstelbaar zodat ze kleiner of groter gemaakt kunnen worden en je niet elk jaar nieuwe schaatsen hoeft te kopen.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de schaatsen wel goed zitten voor uw kind, ook daarom zijn de meeste kinderschaatsen gemaakt van plastic. Zo geeft de schaats veel steun aan de voet en kan uw kind veilig schaatsen zonder last te krijgen. Niet alleen is het belangrijk dat de voeten goed beschermd zijn maar dat ook uw kind goed beschermd is tegen bijvoorbeeld de kou. Pak uw kind daarom goed in met warme thermo kleding. De meeste jongens schaatsen die net beginnen schaatsen wat roekelozer dus zorg ook dat uw kind bescherming om heeft zoals een helm en knie en elle boog beschermers.